CONTRACT SEMNAT PENTRU ULTIMUL LOT

Aproape 16 milioane de euro, fără TVA. Atât costă fiecare  kilometru de drum care va fi construit pe Lotul 3, al Autostrăzii Ploiești- Buzău, pe tronsonul Pietroasele – municipiul Buzău. Acest preț se regăsește în contractul semnat astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău, de către ministrul, Sorin Grindeanu. și turcii de la Nurol, câștigătorii licitației. La semnarea contractului au mai participat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră, Cristian Pistol, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și primarii din Buzău și Râmnicu Sărat, respectiv Constantin Toma și Sorin Cîrjan. Președintele Consiliului Județean Buzău este de părere că autostrada Moldovei este un proiect esențial pentru dezvoltarea Regiunii Sud-Est, un proiect ambițios, dar și un vis devenit acum realitate. Petre Emanoil Neagu consideră că realizarea acestui lot va aduce câștiguri importante județului Buzău, mai ales din punct de vedere economic și social.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că prin deblocarea acestui ultim lot al autostrăzi Ploiești-Buzău, România va mai face un pas important în a-și moderniza infrastructura rutieră cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat nemulțumit de faptul că acest contract s-a semnat atât de târziu și a atras atenția constructorilor că munca lor va fi atent monitorizată, chiar de către premierul României.

Constructorul turc va avea la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea investiției, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Pe acest lot, de aproape 14 kilometri, urmează să fie construite inclusiv opt poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Related posts